Laukauksia 4 – SM-liigan kausi 2010-2011

Laukauksia-sarjasta on muodostunut jo perinne. Kirjan hyväksi havaittu konsepti on käytössä nyt neljättä kautta. Korkeatasoisten kuvien laadun takeena ovat areenoiden katonrajaan asennetut salamavalot. Niillä hämärämpäänkin halliin saa luotua studiotason olosuhteet.

Suomen johtava jääkiekkovalokuvaaja Jukka Rautio on kameroineen tuttu näky kaukalon laidalla, hallien käytävillä ja myös areenoiden katonrajassa. Rautio on tottunut olemaan siellä, missä tähdet syttyvät, laidat kolisevat, tuskanhiki virtaa ja menestyksestä iloitaan desibelirajoja koetellen. Niissä paikoissa tunteita ei säästellä, tulos kertoo totuuden ja kuvat vielä paljon enemmän.

Laukauksia-kirjaan on koottu tuhansien kuvien joukosta SM-liigakauden mieleenpainuvimmat hetket ja näyttävimmät valokuvat.

Hyvät kuvat tarvitsevat tuekseen tekstejä, jotka kuljettavat tarinaa eteenpäin ja nostavat esiin asioita myös sieltä, minne kameran silmä ei näe. Kirjan asiantuntevat koosteet, analyysit ja kuvatekstit ovat totuttuun tapaan Jääkiekkolehden toimituspäällikön JP Mikolan käsialaa.

Jääkiekon SM-liiga on valtakunnan johtava jalokivihiomo. Kivikovassa ammattilaissarjassa tehdään timantteja. Laukauksia-kirjassa pääosassa ovat pelaajat – nykyiset huiput ja tulevat tähdet.