Laukauksia 3 – SM-liigan kausi 2009-2010

Jääkiekon SM-liiga on valtakunnan johtava jalokivihiomo, kivikova ammattilaisliiga, jossa tehdään timantteja. LAUKAUKSIA-kirjassa pääosassa ovat pelaajat – nykyiset huiput ja tulevat tähdet.

Suomen johtava jääkiekkovalokuvaaja Jukka Rautio on tottunut olemaan siellä, missä timantit tehdään ja hiotaan. Rautio kameroineen on tuttu näky kaukalon laidalla. Tähän kuvateokseen on koottu tuhansien kuvien joukosta SM-liigakauden 2009–10 mieleenpainuvimmat hetket, kirkkaimmat tähdet ja näyttävimmät valokuvat.

LAUKAUKSIA-kirjan konsepti on käytössä kolmatta kautta ja hyväksi havaittu. Korkeatasoisten kuvien laadun takeena ovat areenoiden katonrajaan asennetut salamavalot. Niillä hämärämpäänkin halliin saa luotua studiotason kuvausolosuhteet.

Hyvät kuvat tarvitsevat tuekseen tarinoita. LAUKAUKSIA-kirjan tekstit, asiantuntevat koosteet, analyysit ja kuvien nostot ovat Juho Pekka Mikolan käsialaa. Jääkiekkolehden toimituspäällikkö palkittiin keväällä 2009 vuoden jääkiekkojournalistina. Urheiluun kuuluu palava halu kehittyä ja tulla paremmaksi. Tässä kirjassa uusillekin tähdille annetaan tilaa tuikkia.
Luvassa on hikeä, tuskaa ja tunteenpurkauksia – aivan kuin istuisit itse vaihtopenkillä.